Juventus tröja – bilder på nuvarande och gamla Juventus tröjor

De flesta kommer förmodligen att tänka på de svarta och vita ränderna när de beskriver en Juventus tröja. Ränderna har också blivit en stark del av Juventus varumärke. Under de första ca. 6 år av klubbens liv (fram till 1903) spelade klubben i rosa tröjor.

När dessa skulle bytas ut blev den engelske spelaren, John Savage, ombedd att skaffa några nya tröjor i England. Han ska ha skaffat dem genom en vän som var ett Notts County-fan och därför blev den dåvarande Juventus tröja svart-vit randig. Sedan dess har denna grundläggande egenskap bibehållits för den välkända Juventus tröjan.

Juventus hemmatröjor

Juventus bortatröjor

Juventus tredjetröjor

Juventus målvaktströjor

Var kommer bilderna ifrån?

Bilderna är vänligen utlånade till oss av Unisportstore.

Fakta om Juventus

  • Fullständigt namn: Juventus Football Club S.p.A.
  • Grundat: 1897 (as Sport-Club Juventus)
  • Stadion: Juventus Stadium
  • Hemsida: https://www.juventus.com

Billiga Juventus tröjor

Varje vår/sommar kan du hitta fina erbjudanden på Juventus tröjor och en hel del andra fotbollströjor. Detta händer när de nya tröjorna för den kommande säsongen är på väg att släppas.

Vid den här tiden på året har många butiker rea på fotbollströjor för att bli av med det ”gamla lagret”. Så om du är en samlare av Juventus tröjor – eller andra fotbollströjor – är det ett bra tillfälle att utöka din samling.

Vilken gammal Juventus tröja är snyggast?

Det är alltid kul att höra vilka tröjor fansen gillar och vilka som är mindre populära. Åsikterna är ofta många och när man tittar tillbaka på tidigare presentationer av Juventus tröjor så märks detta också.

Så dela gärna med dig av dina åsikter nedan – vilken är den coolaste Juventus tröja genom tiderna?

Lämna en kommentar