Aston Villa – bilder på nuvarande och historiska Aston Villa tröjor

De vinröda och ljusblå färgerna som ingår i den nuvarande Aston Villa-tröjan har blivit ett signum för flera klubbar, bl.a. även West Ham och Burnley. Historien tillskriver dock Aston Villa att ta med dessa färger till fotbollen. Färgerna från den nuvarande Aston Villa-tröjan var dock länge i vardande och klubben uppnådde bl.a. spelade i vitt, blått och svart, svart och rött, rött och blått, samt grönt, innan valet föll på vinrött och ljusblått. 1886 beslutades att klubben skulle spela i brunt och ljusblått och det var påstås efter några år som den bruna färgen ändrades till vinröd och därmed skapade grunden för en lång tradition.

Aston Villa hemmatröjor

Aston Villa bortatröjor

Aston Villa målvakt

xxx

Var kommer bilderna ifrån?

Bilderna är vänligen utlånade av följande bidragsgivare:

Unisport:

  • Alla bilder

De största profilerna i Aston Villa-tröjan

Aston Villa har levererat många spelare till det engelska landslaget över tid och pr I början av 2011 var Aston Villa fortfarande den klubb som hade levererat mest över tiden. Några av de största profilerna att bära en Aston Villa-tröja är från 90-talet eller tidigare. Det är i alla fall på sin plats att nämna de 3 Aston Villa-spelare som har fått äran att utses till ”Årets spelares spelare” i

England:
Andy Gray (1977)
David Platt (1990)
Paul McGrath (1993)

Dessutom är det också lämpligt att nämna de enda två spelarna i den officiella engelska ”Hall of Fame” som har burit en Aston Villa-tröja:

Danny Blanchflower
Peter Schmeichel

De största resultaten

Aston Villa är både ett av de äldsta och mest framgångsrika engelska lagen genom tiderna. Spelarna i Aston Villa-tröjan har vunnit engelska Premier League 7 gånger, samt FA-cupen 7 gånger. Dessutom är det 1 av endast 4 engelska lag som har vunnit European Champions League (nu känt som Champions League).

Vilken historisk Aston Villa-tröja är coolast?

Det är alltid kul att höra vilka tröjor fansen gillar – och vilka som är mindre populära. Attityderna är ofta många och när man ser tillbaka på tidigare presentationer av Aston Villa-tröjor är detta också uppenbart.

Låt oss därför veta din åsikt nedan – vilken är den coolaste Aston Villa-tröjan genom tiderna?